Over ons

ARTISUN RISE

Mijn naam is Dimitri, ik ben een technisch tekenaar met een hart voor knutselen en gezelligheid. Artisun Rise is begonnen als een project om mijn creativiteit en dat van anderen te stimuleren. Ik was dan ook onmiddellijk gefascineerd door één van de kraampjes op de Maker Faire 2023 in Gent. Een hele tafel vol lichtgevende kunstwerken met daarin telkens een glazen buisje dat belletjes produceert. De combinatie van licht en beweging was magisch.
De standhouder was de gepensioneerde chemicus en kunstenaar ‘Boiling Cold’, die deze glazen Bubble Candles zelf heeft uitgevonden. Hij was op zoek naar een jonge ondernemer om zijn uitvinding de wijde wereld in te sturen. Het verhaal kon in principe niet beter beginnen want het klikte meteen.

Ik begon onmiddellijk prototypes te ontwerpen voor mijn 3D-printer en zo werd Artisun Rise een samenvloeiing van creativiteit en verbeelding, chemie en technologie, sfeer en gezelligheid. En dat allemaal in de vorm van toch wel érg unieke lampjes.

HANDGEMAAKTE BUBBLE CANDLES

Elke Bubble Candle wordt door ons met de hand uit glas gemaakt en is hierdoor een kwaliteitsvolle eyecatcher. Met de magie van chemie brengen ze de gezelligheid van iedere kamer tot nieuwe hoogten! De vloeistof binnenin het buisje produceert al kookbelletjes bij de temperatuur van je hand, door de stralen van de zon of de warmte van een LED-lamp. Vooral met het licht van die lamp krijg je onmiddellijk een rustgevend en zelfs hypnotiserend effect waar je urenlang naar kan kijken.

Boiling Cold: “Mijn hele leven al heb ik een fascinatie voor energie in al zijn vormen. Een van de mooiste processen vind ik het koken van vloeistoffen. En je hebt maar heel weinig energie nodig om die te laten koken onder vacuüm. Gedreven door mijn passie voor licht en beweging, vond ik de kans om iets unieks te creëren: Bubble Candles in verschillende vormen!”

3D-PRINT MET DUURZAME MATERIALEN

Onze producten worden uitsluitend geprint met PLA filamenten van 100% biologische oorsprong en zijn dus ook biologisch afbreekbaar. Veel van deze materialen zijn zelfs gemengd met afval van graan, mosselschelpen, koffie, bier,… voor een unieke look zonder industriële kleurstoffen of chemicaliën. Deze prachtige materialen en hun organische korrelstructuur komen helemaal tot hun recht door de gloed van het lampje binnenin.
Om samen verder te vechten tegen verspilling zijn al de onderdelen van onze sfeerlampen eenvoudig vervangbaar.

CREATIVITEIT STIMULEREN

Iedereen heeft een creatieve taal, voor mij is dat een combinatie van kunst met praktische of technische toepassingen. Het is onze missie om ook andere mensen hun eigen taal te zien gebruiken of ontdekken door prachtige lampen te creëren.

We zijn dus hard aan het werk om bovenop onze huidige modellen ook nieuwe designs te ontwerpen waaraan iedereen thuis zelf verder kan knutselen door er van alles op te lijmen, schilderen, boren, gecombineerd met upcycling,… Kortom, laat je verbeelding maar spreken. Zo eindig je niet alleen met een zelfgemaakt kunstwerk, maar ook met een unieke sfeerlamp waar je écht trots op kan zijn!

Dimitri Vanderveken